1 United Athle T-Shirt, Polo, Sweatshirt And Jacket 1
s
會員區 | Profile | Active Topics | Members | Private Message's | Search | FAQ
 All Forums
 Snooker.com.hk 《桌球論壇》
 二手 cue 買賣
 球例一問
 New Topic  Reply to Topic  Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

himz
初哥級

Macao



Posts 23

Posted - 30.01.2008 :  18:07:04  Show Profile Send himz a Private Message  Reply with Quote
A 球手打入一度, 球証嗌: one
但 snooker 哂全部色波, 佢 nominate 黃, 第一 cue miss, 並重擺白波.
球証嗌: foul and a miss, B, four

第二 cue 打中黃波被 fluke 入,

球証應嗌 two 定 three ?

Ronnie !

B.Hall
上校級會員

Hong Kong



Posts 3471

Posted - 30.01.2008 :  22:15:10  Show Profile Send B.Hall a Private Message  Reply with Quote
當A球手入完紅波,但救唔中黃波後,球證叫完Foul and a miss之後,應該唔止叫B four,而係應該叫A one,B four!
咁跟住究竟應該係兩分定係三分就非常明顯喇,係嘛?

B仔老豆
Go to Top of Page

himz
初哥級

Macao



Posts 23

Posted - 31.01.2008 :  11:45:38  Show Profile Send himz a Private Message  Reply with Quote
請問可以清晰回答嗎

Ronnie !
Go to Top of Page

King147
初哥級

Hong Kong



Posts 47

Posted - 31.01.2008 :  17:31:13  Show Profile  Click to see %s1%'s MSN Messenger addressKing147 Send King147 a Private Message  Reply with Quote
講得好清楚~~
首先係
我:打入左一度
球証:one
咁我call 黃,但唔中
球証:foul and the miss
跟住球証會講"你" four
第二cue我打中黃,仲入埋
球証:two

Edited by - King147 on 31.01.2008 17:31:56
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic  Printer Friendly
Jump To: